Symptomen van alzheimer

De meest bekende symptomen van de ziekte van Alzheimer zijn vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid en verlies van spraak. In eerste instantie lijken ze op ‘gewone’ ouderdomsverschijnselen.

Alzheimer begint vaak ‘onschuldig’ met de eerste symptomen: een lichte vorm van geheugenverlies en een afnemend reactievermogen door verminderde hersenactiviteit. Het zijn slechts enkele van de beginsymptomen van deze ongeneeslijke hersenaandoening, die zich voornamelijk openbaart bij personen van 65 jaar en ouder. Symptomen van alzheimer lijken in eerste instantie op ‘gewone’ ouderdomsverschijnselen. Het geheugenverlies is echter veel heviger en progressiever van aard. De duur van de ziekte is gemiddeld zeven jaar. Het tempo waarin alzheimer zich ontwikkelt verschilt per patiënt. In opeenvolgende stadia is telkens een kenmerkende verslechtering van de geestelijke en lichamelijke conditie van de patiënt waar te nemen.



Gratis brochures

Meer lezen over alzheimer? Al onze brochures over diverse aspecten van de ziekte van alzheimer op een rijtje. Gratis en eenvoudig te bestellen. 


Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van onderzoek en nieuws? Dat kan middels onze e-mail nieuwsbrief.


Donateursblad

Lees alle edities van onze papieren nieuwsbrief voor donateurs die de stichting structureel steunen.


Video's

Meer te weten komen? Bekijk onze informatieve video's over de ziekte van Alzheimer.


Help mee tegen alzheimer!

Ja, ik doneer aan alzheimeronderzoek

Gratis brochures dementie

Wilt u meer weten en lezen over alzheimer en dementie? ISAO heeft een breed assortiment brochures voor verschillende doelgroepen met heldere uitleg, praktische en direct toepasbare tips. De brochures zijn gratis en eenvoudig te bestellen. 


Volg ons
facebook twitter linkedin youtube google_plus rss
logo -- ANBI